Operationstid!!

Jag arbetar som sjuksköterska och eftersom jag ska opereras under våren så kommer jag att behöva ersättas av en vikarie. Vi håller på med semesterplaneringen på jobbet så jag kände att jag ville ringa till kirurgen på Danderyd för att kolla om det eventuellt går att styra min operationstid?
Jag ska ju åka till Japan den 7;e maj och kommer att vara borta i en vecka. Två veckor innan operationen ska man tydligen fasta, så jag vill ju slippa vara fastande under min resa. Dessutom vill jag inte åka alldeles nyopererad,.
På Kirurgen var de väldigt förstående. Jag fick frågan om jag skulle vilja ha operationstid redan den 28:e februari, men det känns inte som att jag vill börja fasta innan jag har träffa dietisten den 25:e februari. (Trots att jag helst hade velat ta den tiden...) Men nu har jag fått tid den 31 Maj. Vilket känns jättebra. Då hinner jag vara i Japan i lugn och ro, och sen startar fastan och därefter blir jag opererad och sjukskriven i förmodligen en månad.
Känns bra ur jobbets perspektiv också att veta redan nu hur det blir, så att vi kan rekrytera en vikarie för mig.

Ja allt känns så bra, Och som grädde på moset har min man blivit Morfar till en liten tjej på 2140gram och 44 cm. Allt annat blev plötsligt så oviktigt i mitt liv. Lilla barn, så underbart!!

Ha det tills vi hörs igen!!!

Gastric-by-pass-skola!

Igår fick jag ett brev från Danderyds Sjukhus. Jag har blivit kallad till en Gastric-By-Pass skola. Den är strikt Obligatorisk, och om man inte går på den så får man inte sin operation. Gissa vem som ska åka hemifrån två timmar i förväg. Och om man kommer mer än fem minuter försent ombeds man att ringa och boka en ny tid...(Man vill ju inte riskera att hamna i trafikstockning eller så-ni vet att jag bor i Stockholm, med allt vad det innebär-.)Blev ganska glad över att den infaller på ledig dag dessutom..

På GBP-skolan lär man sig hur man ska äta i framtiden. Det handlar inte bara om att man gör magsäcken liten och att man bara kan äta små portioner, utan eftersom man kopplar magsäcken till tunntarmen och dessutom tar bort nästan hela magsäcken så innebär det att man påverkar matsmältningsprocessen.
Maten måste tuggas extremt väl, så snabba måltider går bort. Man kommer inte att tåla socker eller fett i höga mängder...Godis..Bye, bye... (Dessutom måste man äta ganska mycket vitamintillskott efteråt.)

Om man äter sötsaker så riskerar man att få s.k. "Dumping". Det innebär att sockret snabbare kommer ut i blodet och man får höga sockerhalter, vilket i sin tur triggar igång insulinproduktionen som sänker blodsockret så mycket så man får för lågt blodsocker och kan bli darrig, trött, illamående...En kompis som gjort operationen uttryckte efter sin första "Dumping" efter att hon ätit en bit tårta :"ALDRIG MER"...

Alla matrestriktioner är ändå individuella, vissa människor kan inte äta det ena medan andra klarar av det...

Nåväl, det är en hel del att lära sig. Men det viktigaste är i nuläget att "INTE KOMMA FÖRSENT!!!"
 Jag återkommer... Dietskolan är den 25:e så det kommer väl inte att hända särskilt mycket innan dess...

YESSSS!!!!

Världens snabbaste läkarbesök, med mätning av midja o höfter, vägning, blodtrycksmätning. Avslutningsvis samtal med doktorn i c:a 7 minuter...Han avslutar med orden (som jag aldrig kommer att glömma): Ok, då sätter vi upp Dig på väntelistan för en Gastric By Pass operation. Väntetiden är c:a 3 månader!!!

Tårarna sprutade på väg till bilen när jag ringde maken och sen Jenny...GLÄRDJETÅRAR av lättnad över att VÄNTAN NU ÄR ÖVER...Nu VET jag att jag får operationen!!

Så i maj, Efter min Japanresa..Hoppas det hinner bli innan semestern i alla fall!!!

Studsar på moln. Jobbkvällen går Nu som en dans!!

Vi hörs längre fram!!

IDAG!!!

Jaha, dagen är här som jag väntat på sedan April 2010... Har egentligen inte så mycket att berätta om eftersom jag inte vet alls hur det kommer att gå...Vågen stod på 109,3 kilo i more  Det pendlar lite upp o ner mellan 109 och 111 kilo....

Nåväl, kanske ett inlägg ikväll efter jobbet som slutar 21.30..Annars hörs vi imorgon..

Köpte by the way en ny telefon igår...Samsung Galaxy..Hur cool som helst...

RSS 2.0