Vuxenpoäng?

Ja, gällande min operation så har det inte hänt någonting ännu... Väntar bara på att tiden ska gå. Och tiden går fortare än man tror, så snart så...

Vi har varit på pensionsrådgivning hos vår handläggare på Swedbank idag. Prognosen ser bra ut för både mig och maken..Tack vare privat pensionsförsäkring. Visst är det vuxenpoäng att gå på pensionsrådgivning?? Vi pratade även lite om lån som kan bli aktuella med anledning vårt flyttprojekt nästa år. Man måste försöka planera.

För övrigt har jag en lång arbetsvecka, det blir åtta dagar på raken, men nästa helg är jag långledig. Varit på Konferens idag, som även fortsätter imorgon Jag hoppas innerligt att det blir starkare föreläsningar imorgon, annars känns det som bortkastade pengar...(Jobbet betalar, men ändå) Det är alltid roligt att komma tillbaka till jobbet med nya kunskaper som man kan dela med sig av.

Tror jag måste gå och lägga mig. Väntar även besked från resebyrån angående min Japanresa...

Vi hörs.

I väntans tider

Ja, tiden går ju inte så fort nu när man väntar och längtar...
Lite saker har ändå hänt sedan jag skrev senast...




 
Jag har en resa bokad till Japan i början av Maj..Känns lite sådär faktiskt i nuläget att åka dit..Eller vad tycker Du? Vi kommer förmodligen inte att få tillbaka pengarna för resan då den blir inställd på grund av naturkatastrof.. Kanske stipendienämnden kan vara generösa nästa år och ge oss stipendiet igen..Vi får se, ja vi får se.

I förra veckan blev jag påkörd av en långtradare på E4:an vid Karolinska Sjukhuset..Det är nog en av de värsta ögonblicken i mitt liv.. Då bilen tillslut stannat och jag ringt polisen så kom det ytterligare en bil och körde in i min bil bakifrån..Snacka om otur.. Eller kanske jag måste säga att jag hade tur för jag skadade mig inte.

Det som är mest trist är bilen måste skrotas nu...Två bilar inom loppet av fyra månader...

Vi är glada att jag lever självklart, men vi skulle behöva ha två bilar..Ni vet..Stockholm...

Låter som klagovisa, men jag mår oförskämt bra.
Har haft en kanonhelg i stugan med maken och en kompis. Lördagen satt vi ute i solen i fyra timmar och bara njöt av livet...Mer sånt önskar jag . Inget är så skönt som vårsolen...

Ut och njut av den Du med.

Vi hörs.

Vinter i Söderbärke


Gastric-By-Pass skola

I fredags träffade jag dietisten på Danderyds sjukhus.

Vi var ungefär 6 personer som fick en föreläsning om hur en magsäck ser ut och fungerar efter operationen och hur man ska äta efteråt.

Två veckor i förväg ska man fasta. Då får man dricka lågkalorisoppor som man köper på apoteket eller på affären. Till exempel Nutrilett eller Modifast. Operationen sker med så kallad titthålsteknik, d.v.s. att man går in med små instrument genom 5 små hål i buken. Sedan måste kirurgen förbi levern, därav fastan.  Jag kommer att börja min "flytperiod" direkt efter min Japanresa.
Efter operationen ska man äta flytande föda men då kan man göra egna soppor. Det viktigaste är att man mixar dem släta och silar dem genom en finmaskig sil.
I fyra veckor ska man äta flytande föda för att magsäcken ska kunna läka i lugn och ro. En måltid måste ta minst 20 minuter. 1,5-2,0 dl. är mängden man får i sig vid en måltid. Soppan ska intas med tesked. Anledningen till att måltiden ska ta 20 minuter är att det tar 20 minuter för hjärnan att registrera att man är mätt.

Efter sopp perioden ska man börja med purékost. Man byter ut någon måltid om dagen mot puré. Och efter purékost i två veckor börjar man sedan äta "Normal" mat. Skillnaden är att man äter små portioner max 2 dl. och maten måste tuggas extremt väl.  Det blir en stor omställning men samtidigt så är detta nödvändigt för mig. Jag längtar efter min nya livsstil.

Vi hörs igen...

RSS 2.0